19 Temmuz 2008 Cumartesi

Vali Okutan Gençlik Merkezi İnşaatını Denetledi

Trabzon Valisi Nuri Okutan İlçe Gençlik Merkezi inşaatını denetledi. İnşaat hakkında Kaymakam Fikret Zaman ve Belediye Başkanı Hayri Birinci’den bilgi aldı.

Vakfıkebir İlçemizde yapımı planlanan Gençlik Merkezi inşaatı Kemaliye Mahallesi Altın evler karşısında dolgu sahası olarak kullanılan alanda inşaatı başlayan merkez kısa zamanda bitirilecek.
İçersinde sosyal kültürel ve sportif faaliyetler yapılabilecek merkezde idari oda, kütüphane, internet salonu, müzik, resim ve halk oyunları odaları yanı sıra tenis kortu, hentbol, basketbol ve voleybol sahası içermektedir.

Vali Okutan’ın ziyaretinde İlçe Kaymakamımız Fikret Zaman yaptığı açıklamada “Gençlerin sosyal, kültürel ve sportif gelişimine katkı sağlayacak bu tesisten tüm gençlerin ücretsiz olarak yararlanacağını, toplumun her kesiminden gencin kolaylıkla erişebileceği modern ve teknolojik donanıma sahip olduğunu” belirtti.

Belediye Başkanı Hayri Birinci ise ”Bu tür yatırımlara belediye olarak her zaman destek verdiklerini” ifade ederek şöyle devam etti. “Göreve geldiğimizde İlçemize spor salonunun şart olduğunu gördük. Şartları zorlayarak salon için arsa tahsisi yaptık. Gençlik merkezi için bizden yine arsa talebi oldu. Bu yatırım içinde dolgu alanının sağladığı avantajdan yararlandık” dedi

Başkan Birinci açıklamasına “Sahil yolunun yeri konusunda verdiğimiz mücadelenin ve aldığımız kararın doğruluğunu bu tesisi görünce bir kez daha anlamış olduk. Bu yoldan ilçemize kalan alanlarda yatırım yapmaya devam ediyoruz.. Biz Vakfıkebir için en doğru kararı vermeye ve en iyi hizmetleri sunmaya çalışıyoruz. Popülist politikalardan uzak sadece ve sadece ilçe menfaatlerini düşünüyoruz. Gençlik merkezimiz tamamladığında gençlerimiz sosyal, kültürel ve sportif çalışmalar yapabilecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde devam etti.

Vali Okutan gençlik Merkezi inşaatının bir an önce bitirilmesi gerektiğini belirterek yaptığı kısa açıklamasında ”Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarabilmek için spor yapmalarına olanak sağlanması gerekir” diyerek bu tür yatırımların önemine değindi.

Vali Okutan’ın ziyaretinde Yalıköy Belediye Başkanı Mahmut Atabaş, ,İl Genel Meclis Üyesi Ali Haliloğlu Jandarma Komutanı Yener Ülker, AK Parti İlçe Başkanı Recep Somoğlu bulunarak İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Orhan Eyüboğlu ve vatandaşlar katıldı.

Hiç yorum yok: