19 Temmuz 2008 Cumartesi

Taş Fırın Ustası Yetiştirme Kursu Açılıyor

Vakfıkebir Halk Eğitim Merkezi, adına Festival düzenlediğimiz ”Bir Dünya Klasiği Vakfıkebir ekmeği” taş fırın ustası yetiştirme kursu açıyor.

Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Trabzon İş Kurumu İl Müdürlüğü, İlçe Esnaf ve Sanatkârları Odası Başkanlığı ve Vakfıkebir Fırıncıları Derneği Başkanlığı iş birliği ile Taş Fırın Ustası yetiştirme kursu açıyor.

İlçemizde ikamet eden sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımıza, toplumsal talebe uygun eğitim ve beceri kazandırarak iş edinmelerini sağlamak üzere Vakfıkebir taş fırın ekmeğinin yaşatılmasını, geliştirilmesini, yaygınlaştırılmasını ve tanıtılmasını sağlamak amacıyla 600 saat ve 75 gün sürecek” Vakfıkebir Taş Fırın Ekmeği” Ustası Yetiştirme Kursu açılıyor.

Kursa kabul edilecek kursiyer sayısı 15 ile sınırlandırıldı. Kursiyerimize kurs süresince günlük 12 YTL ücret ödenecek ayrıca kurs süresince kurumumuzca sigortaları yapılacak. Kursiyerlerimizin teorik eğitimleri Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü hizmet binasında, pratik ve uygulamalı eğitimleri ilçemizde bulunan herhangi bir taş fırınlarda yapılacak. Kursu başarı ile bitirenler gelen talebe göre Türkiye İş Kurumu tarafından Türkiye’nin değişik bölgelerinde işe yerleştirilecektir.

“ Vakfıkebir Taş Fırın Ekmeği” Ustası Yetiştirme Kursuna başvurmak isteyenlerin gerekli bilgiyi almak ve kayıt yaptırmak üzere kimlik fotokopileri ve en son bitirdikleri öğretim kurumu diplomaları ile birlikte 04 Temmuz 2008 Perşembe günü mesai bitimine kadar merkezimize başvurmaları gerekmektedir.

Hiç yorum yok: