19 Temmuz 2008 Cumartesi

SBS Sınavları Yapılıyor

Bu Yıl Son Kez Yapılan Oks Yerine Getirilen Seviye Belirleme Sınavları'nın (Sbs) 6.sınıflar için bugün yapılıyor. Yarın ise 7. sınıflar için yapılacak.

Yılsonu sınavlar serisi ilk önce OKS daha sonra ÖSS ile devam eden sınavlar Cumartesi ve Pazar günleri de SBS ile sona erecek. Bu yıl son kez yapılan OKS yerine getirilen Seviye Belirleme Sınavları’nın (SBS) ilki bugün yapılıyor.

Vakfıkebir merkezli yapılan SBS sınavlarına Vakfıkebir, Tonya ve Çarşıbaşı’ndan gelen öğrenciler katılıyor. Atatürk, Büyükliman Cumhuriyet ve Kemaliye İlköğretim okullarında yapılan sınavlara giren öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlendi. Sınava girecek öğrencilerin velileri ise okul bahçelerinde öğrencilerden daha fazla heyecanlı olmaları dikkatlerden kaçmadı.

Sınav, yurt içinde tüm iller ve bazı ilçeler ile yurt dışında 10 kentte olmak üzere toplam 544 merkezde 6 bin 771 binada, 114 bin 692 salonda yapılacak. Sınava, ilköğretim 6. sınıf öğrencilerinden 515 bin 269 erkek, 476 bin 304 kız olmak toplam 991 bin 573 aday girecek.

Haber Resimleri

Hiç yorum yok: