19 Temmuz 2008 Cumartesi

İl Genel Meclis Üyeleri Suçlamalara Cevap Verdiler

Vakfıkebir İl Genel Meclisi Üyeleri Ali Haliloğlu, Turan Çalışkan ve Kadir Sevinç, Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti’nde ortak basın toplantısı düzenleyerek, KÖYDES ihaleleriyle ilgili çıkan dedikodulara cevap verdiler.

İl Genel Meclisi Üyeleri adına konuşan İl Genel Meclis Üyesi Ali Haliloğlu, 5.yılımızı tamamlamakta olduğumuz İl Genel Meclisi olarak 5302 sayılı kanundan aldığımız yetkilerle görev alanımız içinde çok büyük hizmetler icra ettiklerini belirterek; “Özellikle Özel İdare kaynaklarının ilçeler arası paylaşımının ilçelerin nüfusu, köy sayısı, yol ağı ve gelişmişlik durumlarını dikkate alarak standarda bağladık. Böylece İl Özel İdare kaynaklarının adaletli bir şekilde ilçelere aktarılmasını sağlamış olduk.


Şu ana kadar yapılan ihaleleri, ihale kanununa göre gereken titizliği göstererek şeffaf bir şekilde yaparak, İl Özel İdaresi ve KÖYDES kaynaklarını Vakfıkebir halkının hizmetine sunan ihale komisyonumuz ihalelere devam edecek, köy yollarında ve içme sularında bitirilmeyen hizmetler tamamlanacaktır.

Kafasını KÖYDES ihalesine takanlar ihalelerin yapılışına dair iddialarını kanıtlamak mecburiyetindedir. Köylere Hizmet Götürme Birliğimiz köy yollarındaki alt yapı çalışmalarının tamamlanması için 34 köy muhtarının isteği doğrultusunda hizmet alımı yoluyla silindir kiralanması yapılacağı şu günlerde rüşvet vereceğim ve ihale alacağım gibi insan onur ve haysiyetine yakışmayan haberler hizmetleri aksatmaya matuf haberler olduğu aşikârdır. İlçe Kaymakamımız Sayın Fikret Zaman başkanlığında köylere hizmet Götürme Birliğimiz bu ihale çalışmalarını son safhaya getirmiştir. İhale her zaman olduğu gibi ihale kanununa göre yapılacaktır. Birileri bu ihalelerin yapılmasına engel olma düşüncesinde olabilir. Ancak bu durum Vakfıkebir’imize bir yarar sağlamayacağı gibi bizi de yollumuzdan alıkoymayacaktır. Biz Türkiye’nin hedefi olan muasır medeniyetlerin üzerine çıkmak için çalışmalarımıza yılmadan, usanmadan devam edeceğiz. Çalışma süremiz içinde 5 milyon 500 bin YTL KÖYDES ödeneği, 2 milyon YTL Özel İdare ödeneği ve 500 bin YTL İller Bankası katkı payı ve Afet Fonundan olmak üzere 8 milyon YTL Vakfıkebir’in hizmetine sunulmuştur. İl Özel İdaresi Vakfıkebir şantiyesinin yaptığı hizmetler bu değerlendirmeni dışındadır. Bütün bu çalışmalarda bizlere kaynak ayıran başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyıp Erdoğan’a, değerli Bakanımız Faruk Nafiz Özak’a, Milletvekillerimize, Sayın Valimiz Nuri Okutan’a, İl Genel Meclisi Başkanı ve üyelerine, İl Genel Meclisi Sekreterimiz İbrahim Kul ve ekibine, İlçe Kaymakamı Sayın Fikret Zaman’a ve diğer emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Hiç yorum yok: