19 Temmuz 2008 Cumartesi

Esnafın Kahvaltı Keyfi

Genç esnaflar bir araya gelerek beraber kahvaltı etme geleneği sürdürmeye çalışıyorlar. Sabahın erken vakitlerinde mağazalarımızı açmak için kalkıyoruz, erken saatlerde kahvaltı yapamıyoruz. Bu nedenle esnaf arkadaşlarımızla beraber kahvaltı ederek dedelerinden kalan geleneklerini devam ettirmeye çalışıyoruz dediler.

Abdi Kasım (Foto Saray), Hakkı Şirin ( Kardelen Parfümeri), Ali Hürfikir (Hürfikirler Kol.Şti.), Necati Zaman (ZA-TA Ticaret) bir araya gelerek stres atabilmek için hem kahvaltı yapıyor, hem de bir birlerimizin sıkıntılarını dinleyerek rahatlamaya çalışıyoruz diyorlar.

Gelenek haline getirdikleri hafta sonu Cumartesi günleri esnaf arkadaşların bir araya gelerek kahvaltı yapmaları dedelerinden kalma bir alışkanlık olduğunu ve bunu devam ettirmeye çalıştıklarını anlatan genç esnaflar ”dedelerimizden kalan geleneklerimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Her ne kadar işsizlik olsa da dahi bir araya gelerek hem geçmişimizi yâd ediyoruz, hem de geleceğimizi düşünerek ortak bir plan ortaya koymaya çalışıyoruz” dediler.

Hiç yorum yok: