19 Temmuz 2008 Cumartesi

Kabotaj Bayramı Kutlandı

1 Temmuz Denizcilik Bayramının 82. yıl dönümü yapılan etkinliklerle Kutlandı.

Kabotaj Bayramının 82.yıl dönümü Hükümet Konağı önündeki Atatürk alanına çelenk konulmasıyla başladı. Kutlamalar daha sonra Vakfıkebir Limanında devam etti. Saygı duruşu ve istiklal Marşının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Liman Başkanı Uğur Uzun yaptı.



Başkan Uzun konuşmasında “Temmuz 1926 yılından itibaren kutlamakta olduğumuz Denizcilik Bayramı Ulusal Egemenliğimiz açısından büyük önemi tartışılmaz bir gerçektir. Kabotaj konusu sadece ülkemizze özgü bir konu değildir. Dünyadaki denizci ülkeler tarafından da değerlendirilmektedir. Özellikle son 15 yıl içinde denizciliğimizin gösterdiği gelişme çok dikkat çekicidir. Denizciliği Türk’ün ülküsü saymalı ve onu az zamanda başarmalıyız. 1 Temmuz Denizcilik Bayramının 82. yılı nedeniyle Türkiye’nin denizci bir ülke haline getirilebilmesi ve dünya denizciliğinde laik olduğu yere ulaşabilmesi için çaba sarf eden denizcilerimizin bayramını kutlarım” dedi.



İlçe Gençlik Merkezi Folklor ekibinin gösterileriyle devan eden program Deniz Şehitleri anısına denize çelenk atma töreni ve tekne gezisiyle sona erdi.



Törene İlçe Kaymakamı Fikret Zaman, Garnizon Komutanı Yener Ülker, Belediye Başkanı Hayri Birinci, Emniyet Müdürü Ahmet Nesimi Özbaş, Liman Başkanı Uğur Uzunoğlu, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.



Hiç yorum yok: