22 Temmuz 2008 Salı

Beşikdüzü'nde Cinayet

İlçemizin Soğuksu Köyünden Sucu Ahmet'in Oğlu Tayfur ZAMAN, Beşikdüzü İlçesi Liman Kavşağında dün gece saat 22.00 sularında 55 AU 193 plakalı otomobilin sürücü koltuğunda vurularak öldürüldü. Bir ihbarı değerlendiren Beşikdüzü Polis Ekipleri Tayfur ZAMAN'ın bir cinayete kurban gittiğini belirledi. Büyükliman Sporun eski antrenörü olan 36 yaşındaki Tayfur ZAMAN'ın hayatı karartıldı. Oğlunun ölüm haberini alan annesi fenalık geçirerek, Trabzon Numune ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Olay Vakfıkebir Havzasında büyük bir infial yarattı.

19 Temmuz 2008 Cumartesi

Vakfıkebirde Elektirik Telleri Yer Altına Alınıyor


Trabzon'un Vakfıkebir ilçesini modern bir görünüme kavuşturmak için çalışmalar sürüyor. İlçede daha önce doğu tarafında tamamlanan elektrik tellerinin yer altına alınma çalışmaları şimdi de batı tarafında başladı.

Çalışmaların işçiliğini Vakfıkebir Belediyesi'nin üstlendiğini söyleyen Belediye Başkanı Hayri Birinci, "İlçemizin modern bir görünüme kavuşması için büyük önem teşkil eden elektrik tellerinin yeraltına alınması çalışmaları Çoruh Edaş ile birlikte büyük bir hızla sürüyor. Sokaklarımızda başlatılan çalışmalar nedeniyle halkımız bir takım zorluklar yaşayacaktır. Bu nedenle mümkün olan en kısa sürede çalışmaları tamamlamak istiyoruz." dedi.

Sessizliğin Sesi

Vakfıkebir ilçemizde kurulan ve yörede bulunan ihtiyaçlı ailelerin yardımına koşan Sessizliğin Sesi Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından Sabri Bahadır Kültür Sitesi’nde yardım amaçlı bir organizasyon düzenlendi.

Vakfıkebir Belediye Başkanı Hayri Birinci, Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Şalpazarı Belediye Başkanı Mehmet Muhcu ve yüzlerce yardımseverin katıldığı gecede konuşan Sessizliğin Sesi Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Zeynep Aydın 1 yıl önce kurulan ve yaklaşık olarak 45 aileye yardım yapan derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Dernek Başkanı Zeynep Aydın bütün yardımseverleri derneğe yardımcı olmaya çağırdı. Daha sonra toplanan hediyeler belirli miktarlar karşılığında yardımseverlere verildi.

Gecenin sunuculuğunu Necati Selvitop yaparken yöresel sanatçılar İrfan Akbulut, Sabahattin Yanık, Muhammet Sarı ve Fatma Öncü sahne aldılar. Organizasyondan elde edilen gelir yörede yaşayan ihtiyaçlı ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılacak.

Haber Resimleri

Karadağ Şenlikleri Yapıldı

Vakfıkebir İlçemize bağlı Karadağ Yaylası’nda bu yıl 15. düzenlenen şenlik renkli görüntülere sahne oldu.

Tarık Tüfekçi, Sait Uçar, Yedim Emine, Hacı Kahveci ve Nurgül Onat ile coştular. Şovmen Necati Selivitop’un sunumu ile büyük renk kazanan organizasyon akşam saatlerine kadar sürdü.

Şenlikte birer konuşma yapan AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur “ Yayla şenlikleri insanlarımızı bir araya getirilmesine vesile olan bir birlikteliktir. Bizim kültürümüze orta Asya’dan gelen örf ve adetlerimizdendir.” dedi.

Vakfıkebir Belediye Başkanı Hayri Birinci selamlama konuşmasında “burada yaptığımız şenlikler birlik ve beraberliğimizin göstergesidir. Gurbetteki insanlarımızla buluşma noktası olan bu yaylamız güzelliklerimizi paylaştığımız mekânlar haline gelmiştir” dedi.

Dernek Başkanı Abdulkadir Haliloğlu ”Yayla şenliklerine hoş geldiniz. Bir doğa harikası olan yaylalarımızda herkesin huzur içersinde, kardeşlik içersinde yararlanmasını istiyoruz” dedi.

Muhteşem doğası ile bir yeryüzü cennetini andıran Karadağ Yaylası’nda horon oynayan ve piknik yapan yöre halkı unutulmaz bir gün yaşadılar. Kebir Süt, VMS Yapı ve Fonex’in sponsorluğunda gerçekleştirilen şenliğe AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumhur, Vakfıkebir Kaymakamı Fikret Zaman, AK Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Balta, İl Genel Meclisi Üyesi Turan Çalışkan, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Recep Somoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber Resimleri

Çarşıbaşı Keşan, Kültür ve Balıkçılık Festivali Yapıldı

Çarşıbaşı ilçesinde 5. düzenlenen Çarşıbaşı Keşan, Kültür ve Balıkçılık Festivali sona erdi.

Son gün Cumhuriyet Parkında halk oyunları gösterileri ile başlayan etkinlikler havuzda balık tutma yarışması, yöresel yemekler, bisiklet yarışması ve deniz gösterisi ile devam etti. Festivalin sunuculuğunu Dosun Paşa Ertuğrul Yayla ve Kaptan Yusuf Keleş birlikte yaptılar. Son gün konser bölümünde Yasemin Yıldız, Sinan Yılmaz ve İsmail Türüt sahneye çıkarak muhteşem birer konser verdiler. Özellikle Sinan Yılmaz’ın performansı ayakta alkışladı. Keşan defilesini ise Elif Güvendik ve Eylem Şenkal sundular.

Festivale çevre ilçe ve beldelerin belediye başkanları da katılarak birlik ve beraberlik mesajı verdiler. Keşan Bezini tüm Dünya’ya tanıtmayı amaçlayan ve iki gün süren Çarşıbaşı Keşan, Kültür ve Balıkçılık Festivali etkinlikleri boyunca hiçbir olumsuz olayın yaşanmaması memnuniyet yarattı.

Haber Resimleri

Kaza Geliyorum Dedi ve Geldi

Karayolunun sahilden geçmesiyle ana yol özelliğini kaybeden şehir geçiş yolunda trafik kazası oldu. İlçemiz Hürriyet mahallesinden Ali Rıza Özcan asfalt döküm çalışması yapan kamyonun adlında kaldı.

Sahil caddesinde Sahil Gazinosu önünden karşıdan karşıya geçmeye çalışan Ali Rıza Özcan (75) ayağının kayması sonucunda geri geri gelen asfalt yüklü kamyonun altında kaldı. Yattığı yerde uzun süre ambulans bekleyen Özcan’a ilk müdahaleyi trafik polisleri yaptı. Kopan ayağını kan kaybını önlemek için iple sıkıca bağlayan trafikçiler vatandaşları tarafından takdir edildi.
Vatandaşlar 100–150 metre mesafeden ambulansın gelmemesine ise isyan ettiler. Ayrıca yapımcı firmanın her hangi bir tedbir almamasına da tepkilerini gösterdiler.

Ali Rıza Özcan kaldırıldığı hastahanede hayatını kaybetti. Yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

İsmail Mesci Sevenlerini Üzdü

İlçemiz esnaflarından karpuzculuk ve soğan, patates satarak hayatını kazanmaya çalışan İsmail Mesci geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitirdi.

Küçük yaştan beri esnaflık yapan İsmail Mesci’nin ölümü İlçede derin üzüntü yarattı. Sevecen kişiliğiyle ve dürüstlüğüyle tanınan Mesci Pazar günü toprağa verilecek.

Arkadaşları tarafından son günlerde durgun olduğu gözlenen Mesci’nin hanımının rahatsızlığına çok üzüldüğünü belirtirlerken kalbinin bu yükü taşıyamadığını dile getirdiler.

Evli ve üç çocuk babası olan İsmail Mesci Pazar günü kılınacak cenaze namazından sonra Kirazlık köyünde toprağa verilecek

Taziye için oğlu Ömer Mesci 0 532 310 86 46 telefon numarasıdır.

Site yönetimi olarak bizde İsmail Mesci’ye Allah (CC) den rahmet, ailesine sabırlar dileriz.

Adliyede Görev Değişikliği

Vakfıkebir adliyesinde Savcı ve Hakimlerin tayinleri çıktı.

Görev süreleri dolan İlçemiz Cumhuriyet Savcısı Fuat URMAN Tatvan Cumhuriyet Savcılığına, Hakim Melih HANÇAR Eskişehir Hakimliğine ve Hakim Ahmet BİLGİLİ Hakkari Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı.

Emekliye Ayrıldı

İlçemiz Milli Eğitim Müdürlüğüne Bağlı okullarda emeklilik hakkı dolan öğretmenler emekliye ayrılıyor. İMKB METEM Din Kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmeni Ömer ÇETİN emekliye ayrıldı. Milli Eğitim Camiasına 33 yıl hizmet veren Ömer Çetin için METEM Öğretmenleri ve personeliyle beraber veda yemeği düzenlendi. Veda yemeği sonrasında hizmetlerinden dolayı Çetin’e plaket verildi.

Okul Müdürü Hayrettin DENİZ:plaket verirken yaptığı konuşmasında "Bugün buraya değerli bir arkadaşımızı, Ömer Hocayı, emekliliğe uğurlamak için geldik. Ömer Bey'e emeklilik hayatında sağlıklı mutlu bir hayat diliyorum. Hepinizin bu güzel olayı yaşamasını temenni ediyorum. Ömer Bey okulumuzdan ayrılıyor ama biz yine onunla beraber olacağız ve yine görüşeceğiz" dedi.

Daha sonra Okul Müdürü Hayrettin Deniz, Ömer Çetin'e okul personeli tarafından hazırlanan plaketi takdim etti. Plaket töreninin ardından Ömer Çetin teşekkür konuşmasını yaptı.

Ömer Çetin konuşmasında ”10 Kasım 1975 günü göreve başladım. 2 Temmuz 2008 günü 33 yıl 2,5 aylık görev hayatımı tamamladım. Dün gibi geliyor. Bir veli dedi ki: 'Dünya hayatı bir ağacın gölgesinde oturup birazcık dinlenip yola devam etmektir.' Bu söze göre bizim öğretmenlik hayatımız kurallı cümle sonuna konulan nokta kadardır. Bu süre içerisinde 400'ün üzerinde arkadaşla çalıştık. Yaklaşık 1160 tane öğrenci mezun ettik. İnsan olduğu yerde hata vardır. Gönül kırma vardır. Darılma vardır. Ama Hz. Mevlana'nın dediği gibi; hata yapan insanın, hatasını gördüğünde kabullenme olgunluğunu göstermesi lazımdır.

Öğrencilerinizin hayattaki başarısı öğretmeninin bahçıvanlığından geçer. Ben mümkün mertebe bu düsturları yerine getirmeye çalıştım. Öğrencilerinizi ahlaki durumlarına göre değerlendirirken kaleminizi kullanmayın, gönlünüzü kullanın. Evlendim, öğretmenliğim değişti. Çocuğum dünyaya geldi, Öğretmenliğim daha çok değişti. Çocuklarım okula başladı, Öğretmenliğin değerini daha çok anladım. Sizlerin öğretmenliğinizin kalan yıllarını sağlıklı, mutlu bir şekilde geçirmenizi temenni ediyorum.

Karadağ Yayla Şenliklerine Bekliyoruz

Vakfıkebir’lilerin ağırlıkta kullandıkları Karadağ Yayla şenlikleri 12–13 Temmuz Cumartesi ve Pazar günleri yapılacak.

Her yıl geleneksel olarak Temmuz ayını ikinci hafta sonda yapılan Yayla Şenlikleri bu yılda yapılıyor. Vakfıkebir Belediyesi ve Karadağ Turizm Derneğinin ortaklaşa yaptıkları Yayla şenliklerine katılımın fazla olması bekleniyor. Tüm hazırlıkların yapıldığı en büyük sorun olarak bilinen yol çalışmalarının da gözden geçirilmesiyle geri sayım başladı.

Bu yıl şenliklere sanatçı olarak Sait Uçar, Tarık Tüfekçi ve Hacı kahveci’nin katılacağı kesinleşti.
Dernek Yöneticileri “her yıl özlemle beklediğimiz şenliklerimizin bu yıl da coşkulu geçeceğini biliyoruz. Şenliklerimiz güzel insanlarımızın bir yerde buluşma adresleri olmuştur. Bütün yılın yorgunluğunu yaylamızda geçirecek düzeyde organizasyon yapmaya çalıştık diyerek Hemşehrilerimizi yaylamıza ve şenliğimizde görmek istiyoruz dediler.

Mutluluklar Sizin Olsun

İlçemizin gözde bekârlarından Özlem Video’nun sahiplerinden Sezgin Zaman muhteşem bir düğünle dünya evine girdi.

Hayatını öğretmen Bekir Yavuz’un biricik kızı Bahar ile Sabri Bahadır Kültür Merkezinde hafta sonu düzenlenen görkemli düğün ile birleştiren Sezgin Zaman’ın mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Seçkin ve kalabalık davetlilerin şahitliğinde yapılan düğün merasiminde konuşan kayınpeder Bekir Yavuz “kalabalıktan çok etkilendiğini, Allahtan herkese böyle mutlu günlerin göstermesini diliyorum. Katılmanızla bizleri onurlandırdınız” diyerek herkese teşekkür etti.

Bahar ve Sezgin çifti ise “Sevenlerimizle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mutluluğumuzu paylaşmaya gelen dostlarımıza teşekkür ediyoruz” dediler.

Site yönetimi olarak bizlerde genç çiftlere mutluluklar diliyoruz.

Genç çiftleri kutlamak için (0 535) 843 45 03 numaralı telefonu kullanabilirsiniz.

İl Genel Meclis Üyeleri Suçlamalara Cevap Verdiler

Vakfıkebir İl Genel Meclisi Üyeleri Ali Haliloğlu, Turan Çalışkan ve Kadir Sevinç, Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti’nde ortak basın toplantısı düzenleyerek, KÖYDES ihaleleriyle ilgili çıkan dedikodulara cevap verdiler.

İl Genel Meclisi Üyeleri adına konuşan İl Genel Meclis Üyesi Ali Haliloğlu, 5.yılımızı tamamlamakta olduğumuz İl Genel Meclisi olarak 5302 sayılı kanundan aldığımız yetkilerle görev alanımız içinde çok büyük hizmetler icra ettiklerini belirterek; “Özellikle Özel İdare kaynaklarının ilçeler arası paylaşımının ilçelerin nüfusu, köy sayısı, yol ağı ve gelişmişlik durumlarını dikkate alarak standarda bağladık. Böylece İl Özel İdare kaynaklarının adaletli bir şekilde ilçelere aktarılmasını sağlamış olduk.


Şu ana kadar yapılan ihaleleri, ihale kanununa göre gereken titizliği göstererek şeffaf bir şekilde yaparak, İl Özel İdaresi ve KÖYDES kaynaklarını Vakfıkebir halkının hizmetine sunan ihale komisyonumuz ihalelere devam edecek, köy yollarında ve içme sularında bitirilmeyen hizmetler tamamlanacaktır.

Kafasını KÖYDES ihalesine takanlar ihalelerin yapılışına dair iddialarını kanıtlamak mecburiyetindedir. Köylere Hizmet Götürme Birliğimiz köy yollarındaki alt yapı çalışmalarının tamamlanması için 34 köy muhtarının isteği doğrultusunda hizmet alımı yoluyla silindir kiralanması yapılacağı şu günlerde rüşvet vereceğim ve ihale alacağım gibi insan onur ve haysiyetine yakışmayan haberler hizmetleri aksatmaya matuf haberler olduğu aşikârdır. İlçe Kaymakamımız Sayın Fikret Zaman başkanlığında köylere hizmet Götürme Birliğimiz bu ihale çalışmalarını son safhaya getirmiştir. İhale her zaman olduğu gibi ihale kanununa göre yapılacaktır. Birileri bu ihalelerin yapılmasına engel olma düşüncesinde olabilir. Ancak bu durum Vakfıkebir’imize bir yarar sağlamayacağı gibi bizi de yollumuzdan alıkoymayacaktır. Biz Türkiye’nin hedefi olan muasır medeniyetlerin üzerine çıkmak için çalışmalarımıza yılmadan, usanmadan devam edeceğiz. Çalışma süremiz içinde 5 milyon 500 bin YTL KÖYDES ödeneği, 2 milyon YTL Özel İdare ödeneği ve 500 bin YTL İller Bankası katkı payı ve Afet Fonundan olmak üzere 8 milyon YTL Vakfıkebir’in hizmetine sunulmuştur. İl Özel İdaresi Vakfıkebir şantiyesinin yaptığı hizmetler bu değerlendirmeni dışındadır. Bütün bu çalışmalarda bizlere kaynak ayıran başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyıp Erdoğan’a, değerli Bakanımız Faruk Nafiz Özak’a, Milletvekillerimize, Sayın Valimiz Nuri Okutan’a, İl Genel Meclisi Başkanı ve üyelerine, İl Genel Meclisi Sekreterimiz İbrahim Kul ve ekibine, İlçe Kaymakamı Sayın Fikret Zaman’a ve diğer emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Yeni Müdür Sağlam

Halk Bankası Vakfıkebir şubesi müdürlüğüne Mevlüt Sağlam atandı. Müdür Arif İnanlı’nın tayininin Adapazarı ili Karasu ilçesine çıkmasıyla boşalan şube müdürlüğüne Akçaabat Şube M üdürü Mevlüt Sağlam atandı.

1953 yılında Tonya’da doğan Sağlam, ilk ve ortaokulu Tonya’da, Liseyi Vakfıkebir lisesinde okudu. 1976 yılında Vakfıkebir Lisesi’nden mezun oldu.

Açık öğretim Fakültesi Sosyal Bilimleri bitiren Mevlüt Sağlam 1979 yılında Tokat’ta göreve başladı. Sırasıyla Tokat, Vakfıkebir ve ardından Akçaabat şube müdürlüğüne atandı. 2002 Yılından bu yana beş buçuk yıldan beride Akçaabat Halk Bankası Müdürlüğü görevini yürütüyordu.

Vakfıkebir Halk Bankası Şube Müdürlüğü’ne atanan Mevlüt Sağlam evli ve dört çocuk babasıdır.
Müdür Sağlam yaptığı açıklamada “daha önce de bu şubede çalıştım. Amacımız yöre halkına hizmettir” dedi.

Yaz Kur'an Kursları Açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığının genelgesi doğrultusunda İlçe Müftülüğü tarafından yaz Kur’an Kursları açıldı.

Bu kurslardan bir tanesi de Eski camide açıldı. Kurs hocası Osman Hacıahmetoğlu ve Mustafa Bektaş tarafından verilen kurslara öğrenciler ve veliler rağbet gösteriyor.

Kurslar 22 Ağustos 2008 tarihine kadar sürecek. Kurslara genelge doğrultusunda İlköğretim okulları beşinci sınıfı bitirenler katılabiliyor.

Öğrenci velileri “çocuklarımızın kur’an okumalarını istiyoruz. Kur’an öğrenerek kendi kendilerine yeter duruma gelsinler. İlamın şartlarını yerine getirmelerini sağlayarak sorumluluktan kurtaralım” dediler.

Kabotaj Bayramı Kutlandı

1 Temmuz Denizcilik Bayramının 82. yıl dönümü yapılan etkinliklerle Kutlandı.

Kabotaj Bayramının 82.yıl dönümü Hükümet Konağı önündeki Atatürk alanına çelenk konulmasıyla başladı. Kutlamalar daha sonra Vakfıkebir Limanında devam etti. Saygı duruşu ve istiklal Marşının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Liman Başkanı Uğur Uzun yaptı.



Başkan Uzun konuşmasında “Temmuz 1926 yılından itibaren kutlamakta olduğumuz Denizcilik Bayramı Ulusal Egemenliğimiz açısından büyük önemi tartışılmaz bir gerçektir. Kabotaj konusu sadece ülkemizze özgü bir konu değildir. Dünyadaki denizci ülkeler tarafından da değerlendirilmektedir. Özellikle son 15 yıl içinde denizciliğimizin gösterdiği gelişme çok dikkat çekicidir. Denizciliği Türk’ün ülküsü saymalı ve onu az zamanda başarmalıyız. 1 Temmuz Denizcilik Bayramının 82. yılı nedeniyle Türkiye’nin denizci bir ülke haline getirilebilmesi ve dünya denizciliğinde laik olduğu yere ulaşabilmesi için çaba sarf eden denizcilerimizin bayramını kutlarım” dedi.



İlçe Gençlik Merkezi Folklor ekibinin gösterileriyle devan eden program Deniz Şehitleri anısına denize çelenk atma töreni ve tekne gezisiyle sona erdi.



Törene İlçe Kaymakamı Fikret Zaman, Garnizon Komutanı Yener Ülker, Belediye Başkanı Hayri Birinci, Emniyet Müdürü Ahmet Nesimi Özbaş, Liman Başkanı Uğur Uzunoğlu, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.



Bilgin İle Başardık

İlçemizin yetiştirdiği değerlerimiz gurur kaynağımız olmaya devam ediyor. Eskrim Federasyon başkanlığını kazanan Hemşehrimiz Müminhan Bilgin Türk Spor tarihine bir altın sayfa ekledi. Türk eskrimi, tarihinde ilk kez Akdeniz Şampiyonası'ndan altın madalya kazandı..

27–30 Haziran tarihleri arasında Tunus'ta düzenlenen Akdeniz Eskrim Şampiyonasına 15 ayrı ülkeden eskrimcilerin katıldığı Eskrim Yıldızlar ve Gençler Akdeniz Şampiyonası'nda Genç Erkekler Epe dalında Mert Uzunay altın madalya elde etti.

Kazanılan bu madalya, Türk eskrim tarihinde Akdeniz Şampiyonası'nda elde edilen ilk altın madalya olma özelliğini taşıyor.

Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin yaptığı açıklamasında “planlı ve programlı eğitim faaliyetlerinin en önemli meyvesini aldıklarını belirtti. Bilgin Açıklamasına “Türk eskrimi, bu tip başarıları yaşamaya alışacak” dedi.

Tunus'taki Akdeniz Şampiyonası'na kısa südre Türkiye Şampiyonluğu kazanan Trabzonlu Hemşehrimiz Büşra Varol da katılmıştı.

Beypınarı Yaylası Şenlendi

Çayırbağı Belediyesi’nin organize ettiği Beypınarı yayla şenliğinin 3. gerçekleştirildi. Dözköy İlçesi Çayırbağı Belediyesi’nin organize ettiği Beypınarı yayla şenliğinin 3. gerçekleştirildi.

Şenlikte açılış konuşmasını yapan Çayırbağı Belediye Başkanı Abidin Çelik, “Beypınarı çok eski bir yerleşim yeridir. Burada tarih boyu birlikte yaşadık. Yaylalarımızı hep birlikte güzel bir şekilde kullanacağız. Bizim olmazsa olmazımız yol sorudur. Bu konuda yetkililerden ilgi bekliyoruz” dedi.

Bu tür etkinlikler insanlarımızın buluşma noktası olduğunu dile getiren Vakfıkebir Belediye Başkanı Hayri Birinci de şunları söyledi; “ İnşallah bu etkinlikler yıllarca devam eder. Yöremizin insanları bir araya gelerek burada dayanışma ve kaynaşmanın en güzel örneğini gösterdiler. Şenliğe katılan herkese teşekkür ediyorum.”

Folklor gösteriyle devam eden şenlikte, kemençe sanatçıları Erman Demirci, Necmi Öksüz’ün kemençesi eşliğinde şenliğe katılan vatandaşlar gün boyu doyasıya eğlendiler.

Şenliğe ayrıca Dörtyol Belediye Başkanı Cevat Birinci, Doğanköy Belediye Başkanı Kazım Atmaca, Düzköy İl Genel Meclisi Üyesi Selami Tosun, Vakfıkebir Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Öztürkoğlu, Trabzon Damızlık Süt Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cafer Köroğlu, Büyükliman Kuvay-i Milliye Gaziler Derneği başkan ve üyeleri, muhtarlar ve çevre ilçelerden gelen çok sayıda halk katıldı.

Taş Fırın Ustası Yetiştirme Kursu Açılıyor

Vakfıkebir Halk Eğitim Merkezi, adına Festival düzenlediğimiz ”Bir Dünya Klasiği Vakfıkebir ekmeği” taş fırın ustası yetiştirme kursu açıyor.

Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Trabzon İş Kurumu İl Müdürlüğü, İlçe Esnaf ve Sanatkârları Odası Başkanlığı ve Vakfıkebir Fırıncıları Derneği Başkanlığı iş birliği ile Taş Fırın Ustası yetiştirme kursu açıyor.

İlçemizde ikamet eden sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımıza, toplumsal talebe uygun eğitim ve beceri kazandırarak iş edinmelerini sağlamak üzere Vakfıkebir taş fırın ekmeğinin yaşatılmasını, geliştirilmesini, yaygınlaştırılmasını ve tanıtılmasını sağlamak amacıyla 600 saat ve 75 gün sürecek” Vakfıkebir Taş Fırın Ekmeği” Ustası Yetiştirme Kursu açılıyor.

Kursa kabul edilecek kursiyer sayısı 15 ile sınırlandırıldı. Kursiyerimize kurs süresince günlük 12 YTL ücret ödenecek ayrıca kurs süresince kurumumuzca sigortaları yapılacak. Kursiyerlerimizin teorik eğitimleri Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü hizmet binasında, pratik ve uygulamalı eğitimleri ilçemizde bulunan herhangi bir taş fırınlarda yapılacak. Kursu başarı ile bitirenler gelen talebe göre Türkiye İş Kurumu tarafından Türkiye’nin değişik bölgelerinde işe yerleştirilecektir.

“ Vakfıkebir Taş Fırın Ekmeği” Ustası Yetiştirme Kursuna başvurmak isteyenlerin gerekli bilgiyi almak ve kayıt yaptırmak üzere kimlik fotokopileri ve en son bitirdikleri öğretim kurumu diplomaları ile birlikte 04 Temmuz 2008 Perşembe günü mesai bitimine kadar merkezimize başvurmaları gerekmektedir.

Vali Okutan Gençlik Merkezi İnşaatını Denetledi

Trabzon Valisi Nuri Okutan İlçe Gençlik Merkezi inşaatını denetledi. İnşaat hakkında Kaymakam Fikret Zaman ve Belediye Başkanı Hayri Birinci’den bilgi aldı.

Vakfıkebir İlçemizde yapımı planlanan Gençlik Merkezi inşaatı Kemaliye Mahallesi Altın evler karşısında dolgu sahası olarak kullanılan alanda inşaatı başlayan merkez kısa zamanda bitirilecek.
İçersinde sosyal kültürel ve sportif faaliyetler yapılabilecek merkezde idari oda, kütüphane, internet salonu, müzik, resim ve halk oyunları odaları yanı sıra tenis kortu, hentbol, basketbol ve voleybol sahası içermektedir.

Vali Okutan’ın ziyaretinde İlçe Kaymakamımız Fikret Zaman yaptığı açıklamada “Gençlerin sosyal, kültürel ve sportif gelişimine katkı sağlayacak bu tesisten tüm gençlerin ücretsiz olarak yararlanacağını, toplumun her kesiminden gencin kolaylıkla erişebileceği modern ve teknolojik donanıma sahip olduğunu” belirtti.

Belediye Başkanı Hayri Birinci ise ”Bu tür yatırımlara belediye olarak her zaman destek verdiklerini” ifade ederek şöyle devam etti. “Göreve geldiğimizde İlçemize spor salonunun şart olduğunu gördük. Şartları zorlayarak salon için arsa tahsisi yaptık. Gençlik merkezi için bizden yine arsa talebi oldu. Bu yatırım içinde dolgu alanının sağladığı avantajdan yararlandık” dedi

Başkan Birinci açıklamasına “Sahil yolunun yeri konusunda verdiğimiz mücadelenin ve aldığımız kararın doğruluğunu bu tesisi görünce bir kez daha anlamış olduk. Bu yoldan ilçemize kalan alanlarda yatırım yapmaya devam ediyoruz.. Biz Vakfıkebir için en doğru kararı vermeye ve en iyi hizmetleri sunmaya çalışıyoruz. Popülist politikalardan uzak sadece ve sadece ilçe menfaatlerini düşünüyoruz. Gençlik merkezimiz tamamladığında gençlerimiz sosyal, kültürel ve sportif çalışmalar yapabilecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde devam etti.

Vali Okutan gençlik Merkezi inşaatının bir an önce bitirilmesi gerektiğini belirterek yaptığı kısa açıklamasında ”Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarabilmek için spor yapmalarına olanak sağlanması gerekir” diyerek bu tür yatırımların önemine değindi.

Vali Okutan’ın ziyaretinde Yalıköy Belediye Başkanı Mahmut Atabaş, ,İl Genel Meclis Üyesi Ali Haliloğlu Jandarma Komutanı Yener Ülker, AK Parti İlçe Başkanı Recep Somoğlu bulunarak İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Orhan Eyüboğlu ve vatandaşlar katıldı.

Esnafın Kahvaltı Keyfi

Genç esnaflar bir araya gelerek beraber kahvaltı etme geleneği sürdürmeye çalışıyorlar. Sabahın erken vakitlerinde mağazalarımızı açmak için kalkıyoruz, erken saatlerde kahvaltı yapamıyoruz. Bu nedenle esnaf arkadaşlarımızla beraber kahvaltı ederek dedelerinden kalan geleneklerini devam ettirmeye çalışıyoruz dediler.

Abdi Kasım (Foto Saray), Hakkı Şirin ( Kardelen Parfümeri), Ali Hürfikir (Hürfikirler Kol.Şti.), Necati Zaman (ZA-TA Ticaret) bir araya gelerek stres atabilmek için hem kahvaltı yapıyor, hem de bir birlerimizin sıkıntılarını dinleyerek rahatlamaya çalışıyoruz diyorlar.

Gelenek haline getirdikleri hafta sonu Cumartesi günleri esnaf arkadaşların bir araya gelerek kahvaltı yapmaları dedelerinden kalma bir alışkanlık olduğunu ve bunu devam ettirmeye çalıştıklarını anlatan genç esnaflar ”dedelerimizden kalan geleneklerimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Her ne kadar işsizlik olsa da dahi bir araya gelerek hem geçmişimizi yâd ediyoruz, hem de geleceğimizi düşünerek ortak bir plan ortaya koymaya çalışıyoruz” dediler.

Trafik canavarı mühendislerin hayallerini söndürdü

Vakfıkebir İl Genel Meclis eski üyesi Ömer Hacıfettahoğlu’nun acı günü. Büyükliman Haber Gazetesi sahibi Mühendis Oktay Hacıfettahoğlu geçirdiği trafik kazası sonucunda yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgiye göre önceki gece 22.00 sıralarında Araklı ilçesi, Araklı-Bayburt devlet karayolunun 45. km. bulunan Dağbaşı Pazarcık mevkii Tilkibeli Geçidinde Oktay Hacıfettahoğlu yönetimindeki 61 DK 740 plakalı araç yolun mıcırlı olmasının da etkisi ile direksiyon hâkimiyetini kaybederek yaklaşık 200 metrelik uçuruma yuvarlandı.

Kazada araç sürücüsü Vakfıkebir nüfusuna kayıtlı eski İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Hacıfettahoğlu’nun 26 yaşındaki büyük oğlu Oktay Hacıfettahoğlu ile Mühendis arkadaşı Haluk Gökalp Kılınç (29) yaşamlarını yitirdiler.

Feci kaza Vakfıkebir ilçesini yasa boğarken, genç yaşta hayatını kaybeden mühendis Oktay Hacıfettahoğlu Vakfıkebir Merkez Eski Camiinde dün ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Fethiye Kötü Zalobo mezarlığında toprağa verildi.

Cenazeye Vakfıkebir Belediye Başkanı Hayri Birinci, Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Yaliköy Belediye Başkanı Mahmut Atabaş, AK Parti İl Başkanı Muhammet Balta, İl Genel Meclis Başkanı Haydar Revi, Göğüs Hastanesi Müdürü İlyas Alp, Siyasiler, Daire amirleri ve Kalabalık vatandaşlar katıldı. Site yönetimi olarak Hacıfettahoğlu ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Taziye için telefonlar : Ömer Hacıfettahoğlu 0 536 335 10 86
İsmail Hacıfettahoğlu : 0 543 795 60 43
0 505 777 61 46
Yusuf Hacıfettahoğlu : 0 533 646 73 47

Haber Resimleri:

Çılgınlar Sokakta

Türkiye A Milli futbol takımının Euro 2008'de çeyrek finalde Hırvatistan'ı eleyerek, yarı finale yükselmesi Vakfıkebir’lileri sokağa döktü.

Maçın bitmesiyle Vakfıkebir’li sporseverler sokaklara döküldü. Araçların konvoy halinde seyrettiği caddelerde emniyet kuvvetleri güvenlik tedbirlerini çoktan almıştı. Onlarca araçların konvoy halinde Vakfıkebir caddelerini arşınlarken, her hangi bir kazanın olmaması ise sevinci daha çok artırdı.

Arabasını, Bayrağını alan çılgınlar maçın bitimiyle beraber gece saat 00.30 dan itibaren konvoya katıldılar. Saatlerin gece yarısını göstermesine rağmen kalabalık gittikçe arttı ve yaklaşık olarak 01.30 cıvarında emniyet güçlerinin sabahleyin SBS sınavının olacağı hatırlatmasıyla kalabalık uyarıyı haklı bularak sessizce dağıldılar.

Haber Resimleri

SBS Sınavları Yapılıyor

Bu Yıl Son Kez Yapılan Oks Yerine Getirilen Seviye Belirleme Sınavları'nın (Sbs) 6.sınıflar için bugün yapılıyor. Yarın ise 7. sınıflar için yapılacak.

Yılsonu sınavlar serisi ilk önce OKS daha sonra ÖSS ile devam eden sınavlar Cumartesi ve Pazar günleri de SBS ile sona erecek. Bu yıl son kez yapılan OKS yerine getirilen Seviye Belirleme Sınavları’nın (SBS) ilki bugün yapılıyor.

Vakfıkebir merkezli yapılan SBS sınavlarına Vakfıkebir, Tonya ve Çarşıbaşı’ndan gelen öğrenciler katılıyor. Atatürk, Büyükliman Cumhuriyet ve Kemaliye İlköğretim okullarında yapılan sınavlara giren öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlendi. Sınava girecek öğrencilerin velileri ise okul bahçelerinde öğrencilerden daha fazla heyecanlı olmaları dikkatlerden kaçmadı.

Sınav, yurt içinde tüm iller ve bazı ilçeler ile yurt dışında 10 kentte olmak üzere toplam 544 merkezde 6 bin 771 binada, 114 bin 692 salonda yapılacak. Sınava, ilköğretim 6. sınıf öğrencilerinden 515 bin 269 erkek, 476 bin 304 kız olmak toplam 991 bin 573 aday girecek.

Haber Resimleri